menskorvar?

Fick ett mejl av Isabella, en som några av oss känner, innehållande en minst sagt ovanlig idé:
"hello mensflickorna:D menskorvsflickan här issa med andra ord ;) jag har ett förslag för alla sönderrinnande brudar där ute.. vi uppfinner ett piller man stoppar upp i sin lille vagina som gör så att blodet bilr en tjock korv som man krystar ut i slutet av veckan. jag menar hur praktiskt är inte det? ingen rinnande och man slipper pinsamma och stressade situationer! puss hajjjj<3"  
Så, vad tycker ni? Jag tyckte det var en sjukt rolig idé iaf, haha, fint!

okej

Idag och igår har jag varit hemma från skolan, delvis på grund av att jag har jävligt ont i magen och inte kan gå. Typ.
Okej, det känns som mensvärk, men det galna är att jag inte har mens? KROPPEN ÄR SÅ JÄVLA OPÅLITLIG.

Mens=Excellens
/mensyrsa

Klarade jag natten?

Tycker inte ni också att det alltid är lika spännande att kolla efter om det har kommit något slemmigt blod i byxan under natten? Själv tycker jag det är jättespännande, det liksom känns pirrigt i hela kroppen. Det är underbart att ha mens.. men antagligen är jag nog den enda som tycker det här! Men vafan!
Iallafall, jag hade pyttelite blod.. kan man kalla det mens? Alltså.. det var typ.. som en minimal flytning.. hmm.. VAD ÄR FELET?! Min mens har ju inte kommit två gånger på raken innan, ALDRIG! äsch.. det löser sig!

Förresten.. tänk om mensen var.. LILA, det hade varit något, eller hur?

hare! kanin!

/mensVilma


the period makes a come-back

MIN MENS DÖK UPP IGEN!!! Detta har ALDRIG hänt mig innan!!!!
För ett tag sen var min mens försenad EN VECKA, men det har bara varit så tills nu, och NU, nu kommer den inte försent, nu kommer den 3 veckor för tidigt, AAAAHHHHHH döda mig?!?!?

fast det ÄR faktiskt ganska nice med mens, me like. Fast uschki puscki på den kletiga känslan som man kan ha om man använder trosskydd, som jag gör just nu. Ja, ni vet ju hur nice min mens är, regelbunden (trodde jag !!), varar i tre dagar, ingen mensvärk och inte mycket blod alls, därför kan jag ha trosskydd HEHE jag är best.

och sen skulle jag vilja svara lite på vad en fundersam kille undrade här i bloggen:
Om vi tjejer som har regelbunden mens skriver upp detta i en kalender- personligen behöver inte jag det, det brukar oftast vara lätt för mig att hålla koll på den, man kan ju räkna ut vad t.ex 30+26 är.. det jag menar är att i mitt fall kommer min mens 26 dagar efter min förra mens sista dag! Men om man känner sig lite osäker kan man ju alltid ha ett litet alarm dagen innan? Eller vad tycker ni?
hare! kanin!
/mensvilma


nu får det väl vara nog

NU VILL JAG HA MENS, jag orkar inte vänta längre, jag vill ha det överstökat kan alla förstå det (nej egentligen vill jag bara också kunna skriva om hur min mens är idag och i morgon osv). Men.. ingen framgång.
Jag ska göra en presentation också snart, ska bara fatta hur jag ska länka och komma på lite smarta grejer att imponera med.

safety first!
mensmajsn

Dagens fråga

Kissar ni utomhus när ni har mens?
Okej, jag vet, ni kanske är så pryda att ni aldrig kissar utomhus. Men ni där vana utekissare som springer in i ett buskage någon gång då blåsan inte längre håller, gör ni det även när ni har mens? Jag började fundera över detta när jag och menshanna skulle kissa utomhus igår. Jag var i ett extremt behov av att lätta på blåsan, men kände mig inte så förtjust i tanken av att stå där och hålla på med tampongsnöret och så.

SÅ vad säger ni? Är det något ni kan tänka er att göra eller kniper ni ihop?


mjau

ÄNTLIGEN har bloggen blivit accepterad av våra så otroligt skeptiska killkompisar! Fast dom driver med den och säger att dom ska starta en flensblogg... Haha, jag hoppas på det ju.

mens är excellens och mycket bättre en flens, och NEJ det finns ingen gräns för vår dekadens
/ mensyrsa


Mensebba och mensebba utanför huset

Hejhej. Menshanna och mensebba här. Vi sitter på balkongen och åtgärdar Ebbas pms-humör med ben&jerrys och joooos. Mensa på gott folk°

bitch is back

Hanna skrev ju innan ett mycket lägligt inlägg om PMS, då jag misstänker att jag idag drabbats av denna fasansfulla period av terror, tårar (utan anledning?!) och temperament.

ETT EXEMPEL:
Idag när jag kom hem och satte på min kära dator precis som alla andra dagar, upptäckte jag till min förskräckelse att ljudkortet typ har pajat. En vanlig dag hade jag blivit sur, men sedan använt mitt förnuft och satt på en LP-skiva istället. Idag skrek, grät och svor jag i typ en timme och vägrade äta maten (som jag till råga på allt hade önskat) förrän den blivit kall. Fail på mig.
Jag känner mig dessutom extremt olycklig vid tanken på skola imorgon. Så kände jag inte innan idag.
Hmph.

Fast... VÄNTA
Jag hade ju mens för typ två veckor sen! Vadfan är detta?! Satans verk, I tell you.

mens=excellens, men det kan man fan inte säga om tiden innan.

/mensyrsa

mensmått


Angående menskoppar som mensvilma skrev om i inlägget nedan, så titta!! Menskoppen kan även användas som mått!! Tänk att ha ett mensskydd där det står angivet i milliliter hur mycket man blöder. Det hade ju varit något.

Menskoppar och tefat

Kopierad text från wikipedia:

Menskoppen (kallas även m-kopp och månadskopp) är ett mensskydd som förs in i slidan och fångar upp menstruationsblodet. Skillnaden jämfört med tamponger är att underlivets naturliga fukt inte sugs upp. Olika modeller av silikon, latex och plastmaterial finns. De menskoppar som går att få tag på i Sverige (Keeper, Mooncup, DivaCup, Lunette) är flergångsprodukter men det finns även menskoppar som är förbrukningsvaror. Preventivmedlet pessar kan även användas som menskopp.

De flesta kvinnor behöver en viss inlärningsperiod innan menskoppen fungerar perfekt.

Vissa kvinnor upplever minskade besvär från svampinfektioner med menskopp, andra får ökade besvär av urinvägsinfektioner under inlärningsfasen.

En menskopp är alltså ett alternativ till tampong, binda eller trosskydd. M-koppen kan återanvändas och man rengör den genom att koka den eller med tvål och vatten. Jag har själv aldrig använt detta alternativ. Dock tycker jag att det verkar sjukt bra, faktiskt. Det är ju både bra för miljön, och sen kan man ha m-koppen i fittan längre än en tampong t.ex. Men jag vet inte riktigt om jag hade vågat, det är som för personer som aldrig provat tamponger, det känns lite skumt, ATT MAN SKA PREGA UPP EN SAK I SIN FITTA som samlar blodet liksom.. Men ni som använder menskopp får GÄRNA berätta lite om hur det är och hur det funkar och så! Skicka en kommentar, eller skriv till mensmejlen@hotmail.com
hare! kanin!
/mensvilma


säg hej till MENSELIN

Yo menzers,
jag tänkte fortsätta presentationsrundan, bättre sent än aldrig liksom. Jag heter som ni nog uppfattat Elin. Jag bor i en liten skithåla som är döpt till Dalby som ligger sisådär 15 minuter från Lund. Jag har en mamma en pappa och en lillebror. De tycker det är skitfestligt att jag är med och skriver i en mensblogg. Dock såg min bror jävligt skräckslagen ut när han kom in i rummet och såg att jag satt och ritade blodiga bindor på datorn (som är tänkta till designen som jag ska fixa så snabbt jag kan, så att vår blogg även blir estetiskt tilltalande).
Jag har som sagt väldigt oregelbunden mens, den får väldigt långa uppehåll lite då och då och är allmänt oberäknelig. När jag väl har mens blöder jag väldigt lite och har inte jättemycket mensvärk, men jag känner mig dock alltid väldigt utmattad och deppad.
Mer egentligen ganska tråkig fakta om mig: Jag har precis börjat ettan på carl adolf agardh gymnasiet i Lund, medialinjen inriktning fotografisk bild. Jag är med i Ung Vänster (och har ganska ofta mycket att fixa, därav lite ojämn uppdatering här, tur att jag har mina små menssystrar med mig!).
Fråga om det är någonting annat ni vill veta om mig och de andra mensarna!
såhär kan jag förresten se ut ibland. typ när jag sitter vid datorn och bloggar eller när jag sitter och tycker att photo booth är nice att posa framför:
(och sista bilden ska demonstrera hur mensdepp känns.)

EN FRÅGA TILL!

Hur många här tar p-piller pga att de inte pallar mens?! Funkar det bra?

Väldigt mycket gästmens

Jag har alltid varit väldigt avundsjuk på alla tjejer som har lite mens. Eller typ normal mens. Ibland har jag STÖRT mycke mens så det typ blöder igenom. Men det värsta va ändå när jag på min pappas femtioårsfest råkade doppa min exklusiva, nyinköpta designerblus i trosan när jag kissade. Fläcken blev ungefär som en tjugolapp OCH DEN GICK INTE BORT. Vi var på ett slott 10 mil hemifrån och hade nada att byta med. Jag vetefan hur jag vågade gå ut  .. Sen finns det ju en hel drös med dekadenta historer om hur jag blodat ner hela min sängbotten, som min mycket buttra fader fick äran att tvätta ..
 
mycket mensiga hälsningar
 
mensfrida

Tusen tack för din historia, Frida! Både menselin och menshanna är dock sjukt nyfikna på hur i helvete denne mensfrida hanterar mensen när det kommer så mycket att man kan väta ner en hel sängbotten? Mensfrida är mycket välkommen att höra av sig igen. Kram!


Mäns

Elsa länkade till en fin krönika om män och mens. Haha. Läs!


PMS

Godmorgon alla mensare och icke-mensare!
Min mens är över för den här gången. Men jag hade tänkt skriva lite om:
...Det allra allra charmigaste med mens!!
Nej men alltså. Jag blir lite lack när människor bagatelliserar pms. När människor tycker att "man kan inte skylla allt på mensen". Men det kan man ju visst! Alltså. Tänk att du är brutalt röksugen, samtidigt som din morfar precis har dött, samtidigt som du har blivit utsatt för vattendropp-i-huvudet-tortyrmetoden i 48 timmar, samtidigt som du har en obeskrivlig smärta i magen och svanken (ärligt talat, det är obeskrivligt. om det är någon som känner att de besitter förmågan att beskriva mensvärk så får de gärna höra av sig i kommentarsfältet), samtidigt SOM DU HAR BLOD RINNANDES UR DITT KÖNSORGAN.

Alltså. Det är inte att leka med.

Och nej, jag (och majoriteten kvinnor skulle jag tro) har inte pms-psykoser à la Hanna Fridén. Men det är jobbigt. Sluta vifta bort det och säga att "det är en uttjatad ursäkt", för det är det verkligen inte. Jag tycker att pms är en godtagbar ursäkt för typ barnmisshandel eller...att kapa ett flygplan och köra in i world trade center.

Så alla pms:ande kvinnodjur där ute som är rädda för att leva ut sina barnmisshandelsdrömmar bara för att samhället säger åt er att göra det: Var inte rädda! Menshanna är på eran sida!!!

eh. ja.

PUSS OCH KRAM OCH FRED PÅ JORDEN

OBS

PRISA GUDARNA, HALLELUJA
idag föll mina lingon.
en vecka fylld av blodiga tamponger väntar mig. dock är det ju skönare när man fått den än dagarna innan man fått den? så, ja, om någon undrar så känns det fin fint.


.
.
.

nej jag ba skoja
jag vill inte att den ska komma
inte nu
inte någonsin
såhär känner jag egentligen:

livrädd_blodig_puppy
... med handen för att smeka min ömma mage.

If I were a boooyyy


Alltså. Om killar hade mens. Hur skulle det skildras i porrfilmer?
Bara undrar.

Björn om tampongskaffarskräck

Björn hörde av sig i kommentarsfältet om TSS(tampongskaffarskräck):

Som en man med TSS, så måste jag få förklara mig (vilket ju ni söker efter, hoho, vad tur!).

Jag skall förklara, i tre steg, vad som händer i en killes huvud (det är ungefär 256 steg, men, som sagt, så skall jag försöka korta ned det);

#1; Vi står där, håller i tampongerna, bindorna eller liknande BLODUPPSUGANDE (vampyr-material, som jag kallar det) saklisaker, skakar i knäna för att vi vet att, om vi är för sena, eller inte kommer hem med rätt, då får vi någon som står och tittar på en, om jag skall försöka beskriva det; döden självs ögon, med ångests röst och hemskhetens personlighet och tvingar en att vända om och köpa nytt. Så, basically - det är the fear of the unknown, blandat med en extrem skräck för ... ja, alltså - er.

#2; Vi killar känner att; blöder man, i en vecka, då skall man fanimej dö. Det skall inte gå att blöda i en vecka utan att dö. Om en KILLE skulle blöda i en vecka, då SKULLE han dö. Dö. Död. Usch.

#3; Ert humör (vilket jag nästan tog upp förut) blir så roligt. Man kan verkligen säga VADSOMHELST och det blir ändå någonting negativt (det här låter som skitsnack, och "alla är inte så" blahblahblah, men ni VET att ni blir hemska, det säger ni till och med till alla; "jag har mens, bry er inte om mig"). "Hej, älskling, vad vacker du är idag!"
"VASARU?! kastar knivar med ögonen"
"Jag, alltså ... du är ... vacker?"
"WRAAAAAAAAAARGH!"
Och du slutar existera som en egen person. Man blir typ, Gollum, kryper runt och åter rå fisk, för män lyckas, på något sätt, vara större när det kommer till tunga lyft, men när det kommer till lite blod så blir vi som treåringar. Det är bara att acceptera.

Nu kommer jag säkert ha skrivit en jävla massa konstiga saker, men eftersom att jag är en äkta man och inte orkar läsa vad jag nyss skrev, så får ni leva med det.

Toodiloo!

Haha. Tack Björn. Sjukt trevligt med alla roliga historier som vi fått in i kommentarsfältet och på mensmejlen. Våra läsare verkar så himla festliga. Björn är dock den enda läsaren av manligt kön som vågat höra av sig hitintills. Men vi tvivlar på att vi inte har några andra läsare av manligt kön? Okej visst att detta har blivit en oas för ca 400 mensdyrkande kvinnor om dagen som kan te sig lite avskräckande för vissa. Men kom igen grabbar; vi vet att ni läser! Och då kan ni lika gärna lämna lite kommentarer och åsikter istället för att bara kommentera "ew." på fejjan.

mens 4 life!!!

filmer och mens

En tanke slog mig idag: folk har ju aldrig mens i filmer!
Såvida inte det ska hända något PINSAMT i stil med att man mensar igenom byxorna, såklart. Shame on you, Hollywood.

Jag funderar på att färga håret rött och bara ha röda kläder i en hyllning till vår blogg. Ha röda läppar och naglar. Måla rummet rött. Bara äta röd mat.. you get it.

mensexcellens
/mensyrsa

Tampong vs Binda

Tjena tigerkutar!
Jag har en liten fundering. När jag fick min mens var en av min mammas första frågor "jaha nåväl, ska du ha binda eller tampong?", som om det var antingen svart eller vitt? DET förstår jag inte, jag är en sån tjej som har tampong på dagen, eftersom det är så jag känner mig mest bekväm på dagen, dessutom tycker jag det är så himlans äckligt när det typ.. är.. vått i trosorna, jag klarar inte av det! Dessutom kan man ha tampong mycket lämngre än en binda. Men det är precis tvärtom på natten, det är klart, ibland kör jag upp en tampong istället, t.ex när jag sover över med folk, men om jag är hemma tycker jag att det är mycket mer bekvämt att sova med nattbinda, alltså en liten större binda än de vanliga bindorna. Känns lite som att ha en blöja, och vem vill inte gå tillbaka till spädbarnstiden?!?!

Det var mest det.. vad har ni? Vad känner ni er mest bekväma med?
hare! kanin!
/ mensvilma

Menshanna i huset igen

Medans resten av mensflickorna ligger och ojar sig i bakfylletrauman så sitter jag,menshanna, här och...har körtelfeber! Eller ja, farbror doktorn befarar att det är det jag har iallafall. Att ha mens och 40 graders feber samtidigt är jätteroligt.  (vill inte riktigt gå in på alla detaljer om hur fel det kan gå när man inte har alla hästar i stallet ehm såattsäga).

Nog om det! Jag måste dela med mig för omvärlden om hur extremt mycket jag provoceras av att "ain't gonna let nobody"-videon finns på våran blogg. Typ: nej men titta, en massa snygga kvinnor lämnar sina vardagssysslor för att...marschera! Se så målinriktade de ser ut! Wow, det är nog något riktigt viktigt på gång!! Nej men!! en...binda! En binda som är formad efter rumpan även fast det ligger noll logik i det! hurra!!!

Förlåt älskade Vilma. Du vet att jag håller med dig gällande de flesta saker och ting. Men här var jag bara tvungen att SÄTTA NER FOTEN OCH SÄGA NEJ!!!!11

Jaja. Nu ska jag gå och dricka lite citronvatten och ta en dusch. Puss och kram och fred på jorden!

yours truly,

menshanna


mensyrsa

Okej, som sagt antar vi att ni vill ha någon sorts presentation av oss mensbloggare, så håll hårt i hatten, eh, för här är min!

Jag heter då (som vissa av er kanske har lyckats räkna ut, inte vet jag) Yrsa, jag är en ytterst pikant och för det mesta dryg fjortonåring som bor i den utomordentligt vackra staden Lund (en get, en ko, en lundabo!). Jag har känt mensMaja ända sedan jag flyttade ner hit från storbyn (hufvudstaden) som liten, vilket är väldigt länge, i alla fall för mig som inte har funnits på denna jord i allt för många år.
Hm okej på  min fritid sysselsätter jag mig med att läsa dåliga kärleksromaner/konstiga poetiska böcker om livet som får mig att känna mig superintellektuell, lägga uppkäftiga och ibland någorlunda vitsiga kommentarer i hopp om att alla ska förstå hur offantligt seg jag uppfattar vardagen, städa mitt rum (okej, detta är något som jag helt seriöst har ägnat mig åt dom senaste tre åren. DET BLIR ALDRIG BRA!!!), och sova bort mina dagar. Det händer väl såklart någon gång ibland att jag faktiskt tar steget och går utanför mitt kära hem för att beblanda mig med likasinnade, det vill säga jag träffar en av mina INDIEkamrater (haha säg aldrig till dom att dom är pop.. dom slåss. Indie. Indieindieindieindie. Så sjukt indie. Fast dom är pop.) och tar en fika/sitter och bara håller käften någonstans utomhus/åker hem till Vilma och äter pizza. Min favoritbok är Alice i Underlandet, jag lyssnar på musik i stort sett hela tiden (i skrivande stund Bruce Springsteen. Mysigt) och jag älskar film. Med andra ord är jag precis som typ alla andra (fast NEJ detta är första och sista gången jag erkänner det), och i äkta tonårs-tjej-anda är mina hemliga passioner skor, väskor och choklad. Och okej, kläder i största allmänhet. Allt, i största allmänhet.
Jag är förlovad med mat, och jag försöker för det mesta hålla mig utanför politiska diskussioner (å andra sidan blev jag uppfostrad av en arg syndikalistmamma och redan som liten släpades jag med på demonstrationer, men jaja).
Jag samlar på prydnadselefanter. Jag tycker för det mesta mer om att umgås med killar än med tjejer, tyvärr är det inte ömsesidigt. Jag har en mus som bor i en stor glasburk fylld med halm, den heter Rizla och dricker ur en kapsyl. Jag har en stor hög med böcker på mitt nattduksbord så att folk som kommer hem till mig ska tro att jag är smartare än vad jag i själva verket är. Jag är halvamerikan, typ. Jag har fem olika kameror, och jag förstår mig inte på en enda. Idag signerade Emil Jensen min sko. Okej, nu skriver jag inte ens intressanta saker längre, antar att det får vara slut nu.

Och, bara för att jag vet att ni verkligen vill, en bild på mig. Credz till Vilma. Jag lovar att jag inte ser ut sådär på.. normala dagar.
Nej nu ljuger jag. Jag ser visst ut såhär.

jag fick en flipp och klippte av mig allt håret, hehe.
Mens är excellens och allt det där.
Adios!

presentationsrundaN- MENSVILMA HÄR

Mina föräldrar har döpt mig till Vilma Cornelia Bolding, ni kan kalla mig Vilma.
Jag bor med mina 58 sjökossor, mamma, låtsaspappa och två systrar, har numera ingen kontakt med min pappa, ett senare problem, en låtsasbror också japp japp!
Jag bor i utkanten av LOUUND (Lund), mer exakt- Hjärup, det svarta hålet som mensMaja brukar kalla det. Mina intressen är att rida på mina sjäkor, blogga på min andra blogg (och numera SÅKLART i denna), vara med kompisar, fotografera och studera, för vad vore livet utan en bra skola, gott folk?
Min mens är, som jag redan har sagt väldigt, väldigt behaglig, ibland undrar jag nästan om jag inte tycker det är skönare att ha mens än inte. Min mens besöker mig tre dagar i månaden. Hyfsat lite fittblod rinner under dessa dagarna ut ur min SNIPPA + jag har inte mensverk eller PMS (vad jag har märkt). SÅ.. jag tror att jag är den i denna bloggen som har den snällaste och gulligaste och puttinuttigaste mensen av oss (förutom Olle, men gnata på Olle, den kommer, jag lovar!)

Och juste, jag är halvfinsk, går på en sjukt cp skola. Är så aktiv i Ung Vänster som jag orkar för stunden. Spelar gitarr sen 3-4? år tillbaka och hoppas på bandbildning inom en snar framtid.

det var väl.. DEThare! kanin!
p.s om ni vill veta vem som skrivit vilka inlägg KOLLA KATEGORIN, där finns t.ex mensvilma och mensgäst och sådära

p.s2 Ett tips till er som faktiskt lider av mensens extrema smärtor, prova att ha en laptop på magen, kirrar dödsskönt i kistan eller någeet..


Jag lever hellre i ovisshet

När jag sa att jag borde bli bättre på att hålla koll på min mens så var det såklart någon som tipsade om någon sida där man kunde räkna ut när den skulle komma och så. Visst, det är säkert smidigt. Dock känner jag en rätt stor lockning till att leva i ovisshet. Det finns faktiskt en spänning i att inte veta när ens mens ska komma. Om man inte räknar så förlorar man liksom helt tidsperspektivet. Brukar ta ungefär en timme för mig att komma fram till när jag hade mens senast. Det är spänning i vardagen! 

Märker förresten att det har varit rätt dålig uppdatering idag, men tror att den kommer bli bättre, då vi alla nog haft mycket att göra idag. Fortsätt läsa, kommentera och maila historier! Ni är så himla underbara och jag tror faktiskt att vi alla är väldigt chockade över hur många som hittat hit efter bara tre dagar. Ta hand om er och mensa på!!

se yaaa
MensEbba

bindor=dekoration

Någon gång innan sommaren tror jag att det var, så var det någon som hade klätt in en lyktstolpe i bindor borta på Backarna, genom att sätta fast bindorna med den klistriga sidan. Vi skrattade så vi höll på att dö varje gång vi gick förbi.
Och det roliga är att dom försvann liksom inte, dom satt på den jävla lyktstolpen i flera veckor! Kanske för att ingen vågade ta bort dom.
Men min poäng är att... okej, jag har ingen poäng. Men man kan ju alltid använda mensskydd som något annat än mensskydd. Fryser du om orönen? Gör öronmuffar av dina bindor! Gör örhängen av dina tamponger! För fan, nästa gång du ska bädda din säng, KLÄ DEN I MENSSKYDD ISTÄLLET! Mer mensskydd till folket!

mens=excellens
/mensyrsa

Ain't gonna let nobody


Någon mer än jag som blev glad varje gång denna reklamen spelades på tv?

De första orden om mens..

..som kröp in i mina hörselgångar var väl typ något i stil med "scchh du har fått din mens", eller så stod det ungefär på den lilla "bok" (som egentligen är mer som ett tjockt reklamblad från o.b och libresse) jag fick när jag gick mitt 5:e år i grundskolan. Är det bara jag som tycker att vi går mot iallafall liiite ljusare tider på den fronten, jag menar (hehe) när jaag vaar uung så var det verkligen HYSCH HYSCH och nej, man får inte snacka mens, NEJ man får inte vara nyfiken och NEJ NEJ NEJ till allt som rörde ämnet mens. Jag vet ju egentligen inte riktigt hur det är nu, det kanske bara är jag som blivit äldre, men det känns som om det är mer naturligt att prata om mens än vad det var förr? Iallafall så gled jag ut ur ämnet lite, jag ville skriva lite om vad som egentligen står i de här "böckerna" som man får när man tros har hamnat i puberteten..

Det står lite om att man inte ska vara stressad över att man kan få mens när som helst och vad man gör i vissa situationer och bla bla bla, när jag läste det i den åldern blev jag nästintill livrädd, TÄNK OM DEN KOMMER NÄR JAG INTE ÄR HEMMA och allt såntdär, jag blev iallafall inte ett dugg lugnare av det jag läste, jag snarare började vara sjukt rädd för min egen mens, vilket är ganska konstigt om man tänker efter? Men det är ju inte så? Eller nu talar jag för mig själv. Jag vet iallafall i princip alltid exakt när jag ska få den, man känner det, man kanske har räknat på det och framförallt, jag brukar iallafall ta "safety first" som mensmaja skriver, om jag vet att "nu borde min mens snart komma" så har jag ett trosskydd i väskan eller liknande! Jag tycker mer att dom borde förklara att det verkligen inte ALLS är så farligt, många får den under natten, det är oftast ingen chock och det kommer väldigt lite, och jag pratar mest om hur jag upplever det här kanske, men vadfan..
I vilket fall som helst så blev jag verkligen inte lugnare av reklamen man fick från o.b och libresse! Jag blev mest sur och irriterad över att jag inte fått min, och jag vet inte hur många gånger jag undrade för mig själv om jag var ett FREAK. Och den inverkan på små tjejer kan väl inte varit deras mening? Plus att när jag väl hade fått min mens vågade jag inte ha något annat än just o.b och libresse, jag hade blivit HJÄRNTVÄTTAD på något konstigt sätt. Och det är ju faktiskt ganska sjukt, att barn verkligen inte VILJ välja något annat, utan att ens veta själva, och utan att ha provat båda sidorna liksom. T.ex tycker jag personligen att det knappt är någon skillnad alls mellan Coop´s tamponger eller om det är o.b comfort shit eller vad det heter, för mig funkar dom lika bra! Jag ycker verkligen att man ska sluta hysch-hyscha om mens I EN "BOK" OM JUST MENS, om det ska vara så naturligt som möjligt, dethär med mens, så ska man väl inte i mensreklamsböckerna skriva "ssscchh, mens" man borde fan skriva "WOHOO MENS- du är en såkallad kvinna" eller något i den stilen.. hoppas ni fattade mitt konstiga inlägg. nu är jag trött. Skönt att vara utan mens i en månad nu iallafall!

hare! kanin!


Mensgäst om mens. mycket mens.

Här kommer ännu ett gästinlägg som iallafall jag (menselin) och menshanna älskar och satt och asgarvade åt när det trillade ner i mailboxen:


Hej! Jag har länge haft en mensfundering och eran fantastiska blogg är ju den perfekta stället att yttra den på. 
 
Att ha blod och klägg rinnandes ur muttan är inte alltid kul för en tjej, i bland kan det t.o.m. vara frustrerande för den mensande tjejens pojkvän om man t.e.x. bestämt att inte ha sex under mensen eller sådär. Helt förståeligt. Vad jag däremot inte kan begripa är varför killar verkar tycka att köpandet av mensskydd åt sin flickvän är så otroligt pinsamt. Vad är de rädda för, att personen i kassan ska tro att det är de som har mens eller? Jag menar, jag kan kanske förstå varför en tjej inte gillar att köpa tamponger, det är ju ungefär som att säga "Hej, det rinner slemblandat blod ur mitt könsorgan í detta nu" och visst (även om vi inte ska skämmas över vår mens) kan det vara jobbigt för vissa. Men om en kille köper bindor eller tamponger säger det ju ingenting förutom att han har en flickvän som har bett honom köpa mensskydd. Är det pinsamt? Jag fattar verkligen inte. Det hade varit en sak om man som menstjej hade bett sin kille peta in tapongerna åt en, men det gör vi ju inte. Än. Nåväl, om någon kille som lider av TSS (TampongSkaffarSkräck) läser detta skulle jag och resten av menskligheten gärna vilja veta vad som är grejen med grejen. Tack! Måste förresten säga att denna blogg är förjävla bra och borde tvångsläsas av alla.

 
/sepe

EN FRÅGA

Hur många här badar när dom har mens?
Jag menar all sorts bad, bada i badkar hemma, bada i pool, bada i simhallen etc.
Själv tycker jag det är jobbigt och man känner sig fruktansvärt osäker. Men andra kanske är mindre osäkra och fega.

safety first!
mensmajsn

what's up with mens?

(Okej, jag vill bara säga att jag diggade Ebbas förra inlägg väldigt mycket, fler bilder på bloggen behövs! Mina kameror är dock inte helt.. på topp just nu, men det kommer väl. Behöver bara köpa lite sladdar.)

Min mamma är jättestolt över mig för att jag är med och driver mensflickorna. Just nu sitter jag på hennes jobb (jag har köpt nya skor, dom är jättefula och obekväma men mina älsklingar har gått sönder, jag lovar att det är satans verk), och jag är helt otroligt chockad över bloggens framgång - besökarna har ökat från noll till typ femhundra på tre dagar eller så. Detta gör mig lycklig, haha.
Min mens slutade rätt nyligen, några dagar innan skolan tror jag (jag timade Vima typ exakt, det har aldrig hänt förut). Jag misstänker att min mens, pecis som jag, är ryggradslös och gärna anpassar sig till andra människor, för när den en kommer (oregelbunden som den är) så är jag aldrig ensam om att ha den just då. Jag brukar ha den typ samtidigt som min kära mor, men hon är diabetiker och har bara mens någon gång i bland, så det kanske förklarar en del.. eller det borde det ju inte alls göra. Jag försöker komma på mensteman att skriva om, men jag är som vanligt helt tom i huvudet. Fast just det ja - någon skrev ju att det inte kan vara en intressant blogg, just för att mens är så naturligt, och det är väl mest en åsiktsfråga men jag personligen älskar att prata om mens med mina tjejkompisar, och allt annat som hör kvinnokroppen till för den delen. Det finns ju en jävla massa att säga om det.
Nej, nu råkade jag kleta eyeliner i hela huvudet. Nedrans.
(Ni får ursäkta eventuella felstavningar/missade bokstäver, det här tangentbordet är helt trögt. Wö.)

MENS = EXCELLENS mina vänner!

/mensyrsa

Något som gör mig förvånad....

.....är att det ändå är så pass många som reagerat med att vi är underbara och att det är kul att vi skriver om det. Jag tycker faktiskt inte att det är sådär jättekonstigt eller cräzy. Jag och mina vänner diskuterar mens ofta, det är ju någonting jag och alla tjejer faktiskt har gemensamt= världens bästa ice breaker i tjejers sällskap. När man var 12-13 år var det väldigt tabu att snacka om mens eftersom att vissa hade fått den och vissa väntade fortfarande, nu är det världens naturligaste sak för mig. Jag blir inte förvånad om någon av mina kompisar börjar snacka om sitt blodbad där nere liksom..

Förvånad Ebba (känner att det är dags med lite bilder på mensbloggarna liksom)

I alla fall, jag har ju trott att jag ska få min mens hela den här veckan, men den verkar inte anlända. Antar att den kommer nästa vecka istället. Har dock haft lite skumpig mage hela dagen, som jag brukar ha innan jag får mens. Men det berodde nog bara på maten eller något liknande. Det är jävligt jobbigt att så fort magen reagererar på ett sätt som den brukar göra när man ska få mens så går man runt och är paranoid hela dagen. Nu får det vara nog med det, ska försöka räkna ut när mensen ska komma lite bättre kanske, är så jävla dålig på att hålla koll..
Smell ya later folks.

Mensgäst om menssex

Det ramlade precis en festlig historia i kommentarsfältet om menssex (något Hanna och Elin tycker är...väldigt roligt) från en söt anonym. Vet inte hon vill ha den publicerad, men så länge:

Min pojkvän är nog ett av de få undantag bland alla killar med mensfobi.

I början gillade han det inte alls, då jag alltid hade såna humörsvängningar och självklart eftersom vi inte hade sex i några dagar. Men sen en dag var han så pass upphetsad (eller sexuellt frustrerad kanske?) att han började tjata om att ha sex trots att jag hade mens, så tillslut gick jag med på det, och tänkte att det är ju inte mig det skadar! Det är ju han som får blod på snoppen.

Hur som helst så verkade han inte tycka att det var så farligt.
Efteråt så såg det dock ut som om vi hade sysslat med någon sjuk BDSM, då både lakanet, väggarna och vi själva var halvt täckta med blod.

Så nu har jag delat med mig av min smått vulgära menshistoria, hoppas ni gillade den!

Tack! Om du av någon anledning vill ha bort den så säg till. Lycka till och frossa satan i menssex medans du kan (uppmaning till alla menserz)!

Hanna

Vi vill förresten allihopa tacka fina Hanna Fridén som skrev ett inlägg om oss. Sjukt hedrande! Hanna har liksom alltid varit våran...eh, cyberstorasyster, fast i hennes ovetande. Känns väldigt fint iallafall. Tack!

det närmar sig..?

Jag hatar dagarna innan jag får mens, jag menar, dålig hy, PMS och ont i magen är bara förorden. Jag hatar att gå och undra och känna mig osäker, för min mens är så otroligt oregelbunden att jag aldrig vet när jag får den. Som i morse t  ex jag undrade om jag skulle ha nåt trosskydd ifall att "den" helt plötsligt skulle bestämma sig för att NU är det dags! Jag menar, inte helt lägligt första dagen på en ny skola och man har vita strumpbyxor! Jag vet inte om ni känner så, men jag är alltid så himla osäker och det gör mig sur och ännu mer PMS:ig. Nåväl, idag gick det bra, inga fläckar på de vita strumpbyxorna men jag gick runt och var osäker hela tiden..I can feel it, IT'S CLOSE!!!

safety first!
mensmaja

fear of mens

Vi har många gånger nu nämnt att mens är väldigt taubelagt och att folk i allmänhet verkar vara ganska rädda för våra röda utstötningar. Men de som verkar vara allra allra räddast är PAPPORNA. Detta tycker jag är otroligt mystiskt, jag menar, min pappa har levt med mamma i på ett ungefär tjugo år nu, borde inte han vant sig? Eller handlar det bara om att han tycker det är obehagligt att tänka att hans dotter blöder ur fittan? Han kanske är mensfeticshist och förfarar incest? okej, kanske lite överdrivet, men ni hänger med på vad jag menar.  Jag tycker egentligen detta är en ganska skön rädsla att ha i närheten eftersom den är väldigt lätt att utnyttja. När man ber om pengar till mensskydd KASTAR de oftast pengar till en (eller iallafall min pappa) och ofta mycket mer än vad som krävs. Detta tycker jag är rimligt eftersom man då kan stilla sina mens-behov såsom godis, majonäs, gurkor, plastmat eller vad det nu kan vara.

nu ska jag duscha för att få bort min magvärk, som jag dessvärre inte tror är mensvärk utan bara vanlig skolångest.

c ya, menserz
menselin

Gästmenseri

Hej darlings. Här följer den första gästmenshistorian. Inskickad av Tina som är Ebbas klasskamrat:

jag var TIO!!! TIO ÅR. skulle fylla elva i april. det var februari. jag minns att min mamma, hennes kusin och syster var i paris och skulle komma hem om några timmar. pappa och mormor var hemma. jag gick på toa. upptäckte blod i trosan. misstänkte typ att det kunde vara något annat. blev lite rädd. ropa på mormor. som ropade på pappa. som ringde mamma. som sa det till sin släkt. som kom hem och bjöd mig på te och kaka. jag kommer från iran, och antar att det är så man firar det där. vilket är lite konstigt då det är typ världens mest sexistiska land. jag blev dock fruktansvärt ledsen. enda tjejen i min klass med bröstvårtor och höfter. dessutom skulle jag inte få växa så många cm till.

nu hinner jag inte skriva mer. har dock mycket mer snuskigt att berätta om så återkommer nog. älskar er blogg btw!!!

Tack Tina!

mens som hatar kvinnor

Angående hur killar tycker att mens är det äckligaste som finns och hur tabubelagt det är av någon galen anledning; har ni tänkt på att varje gång dom ska hälla "mens" på en binda i en reklam för att visa vilken otrolig uppsugningsförmåga den nya mikroutformade fjärilsformen SOM ÄR FRAMTAGEN MED NANOTEKNIK har, så är vätskan blå. Blå! Eh, är det bara jag eller brukar inte mens vara rött?
Okej, visst att många kanske skulle tycka det var äckligt och "hjälp dom använder kanske riktig mens" och så, men ÄNDÅ. Du ser aldrig Chiquita måla sina bananer svarta i reklamen med invändningen "nejmen det finns faktiskt folk som inte gillar banan, och dessutom hade ju någon kunnat tro att vi använder bananformade ostbitar!"
Så, vad skulle egentligen hända om mensreklamerna faktiskt innehöll någonting som, ve och fasa, såg ut som mens?
INGENTING, gissar jag på!
Så varför inte? Det kan ju knappast skada, och vi kvinnor slipper få det impräntat efter ALLA DESSA ÅR av sufragetter och feminister och GENUSPERSPEKTIV FRAMFÖR ALLT att lite röd vätska från underlivet är något att skämmas över, att det är något man inte pratar om och DEFINITIVT inte efterliknar med rött vatten i en reklam som ska gå på TV.
Inte för att älta eller så, jag menar jag är ingen extremist som inte rakar benen och vägrar ha kjol på mig, men det kan ju ändå få en att undra lite. Och att just något sådant som mens, som är så grundläggande för mänsklighetens existens, ska vara en av dom sakerna i vårt samhälle som ibland säger oss att "evolution, vad pratar du om?", det om något får mig att vilja mensblogga ännu mer!

mens = excellens

/mensyrsa

Mensgäst

Förutom katergorierna som är indelade efter person så har vi lagt till en kategori som heter "mensgäst". Under den kategorin kommer det publiceras gästbloggerier. Om ni känner att ni har en riktigt smaskig menshistoria ni skulle vilja dela med er av så tycker vi att ni ska skicka iväg den till mensmejlen@hotmail.com, så ser vi till att era storys kastas ut i cyberrymden för allmän beskådning. Låter inte det fint?
Skäms inte för mens!!

ja, vad mer kan man säga?

Eftersom att jag är ryggradslös och alltid följer strömmen så antar jag att även jag kan berätta om min första mens.
Jag var som sagt tretton år, och liksom Ebba har jag inget pinsamt eller dramatiskt att säga om det, det var helt enkelt så att jag vaknade en dag, gick på toa och.. PANG!
That's it, och jag behövde inte direkt säga det till min mamma heller (hon stod väl precis utanför toaletten och hörde mitt "HJÄLP! MENS!").
Jag avundas Maja och Vilma, som verkar ha jättelite mens båda två. Jag har mens i typ en vecka. Och anledningen till att jag inte gillar tamponger är för att dom är LÖMSKA, okej, man tror dom funkar men det gör dom inte. Alltid. Äsch.
Jag är helt tömd på inspiration idag, Malmöfestivalen sen. Nu: lingondricka! Höhö.

mens=excellens

/mensyrsa


första (o)lyckliga mensen!

Då tänkte jag, mensmaja, skriva om min första (o)lyckliga mens! Jag var som sagt någonstans mellan 12 och 13 år gammal, gick på piano varje lördag och därför vet jag att jag fick min mens på en lördag! Japp, jag fick min mens på min pianolektion! Jag behövde pissa mitt i Mozarts Menuett, sen var den olyckliga fläcken i brallan och möjligtvis pianostolen. Väldigt pinsamt tyckte jag, men min pianolärarinna hade inte nog med styrka i sina glasögon så hon märkte inget (hoppas vi!). Pianostolar är ju svarta så det måste ju inte varit en fläck på den. Öhm, ja.. sen gick jag hem till mamma och sa inte ett knyst. Jag tyckte det var så pinsamt så jag väntade tills mamma skulle tvätta. Hon kom in i mitt rum och sa att hon trodde jag hade mens. Då sa jag att det trodde jag nog med. Hon frågade om när jag hade fått den. Jag sa inte som det var.. om hon läser det här har hon fått veta den riktiga historien efter tre års lögn.
Sen har jag inte varit med om fler sådana olyckor (eftersom jag lärt mig att alltid ta safety first!)

SAFETY FIRST!
mensmaja.

Mens it

Guess what, peeps? Min mens anlände just! Några allmänna reflektioner om augusti månads lingonvecka:

•Sjukt synd att jag fick den klockan tio på morgonen den sista sommarlovsdagen. Det hade varit mycket festligare om den hade börjat rinna imorgon under uppropet på första dagen i gymnasiet.
•Finns det bäst före -datum på tamponger? När jag rotade efter plåster i badrummet en varm sommardag i Juli fann jag ett paket o.b. från 1996. Det står ingenting om hur länge de kan förvaras. Fast i och för sig så kanske o.b. inte tar för givet att man...eh, går omkring och sparar sina mensskydd. I vilket fall så tänkte jag vara försökskanin för dessa 13 år gamla tamponger. Det känns sjukt spännande med en tampong direkt från det ljuva nittitalet. Typ timetraveling!! Anyways: Om jag råkar dö så vet ni varför.
•Mina (och antagligen resten av Lunds ungdomars) planer på att supa skallen av mig på fredag då Familjen spelar på Malmöfestivalen är förstörda då jag kommer ha kroppen full av smärtstillande pga. mensvärk. Damn it.

För övrigt så jobbar vi med en fin design till mensbloggen och är sjukt peppade på att passera alla mensförnekande flickor som Nio till fem, Desirée Nilsson, Alex Schulman och Blondinbella i besökarantal.

Love u all!! Puss och kram och fred på jorden!

Olles mensbok

Nu är det morgon. Strålande väder, tur för dem med PMS. De höjer ju humöret liiiite åtminstone.
Jag ska till skolan 14.00 och innan det ta en dusch. Hoppas verkligen på att mitt första ägg ska trilla ut nu.
Jag hoppas att alla har sett Linas Kvällsbok, då hon tror hon blir gravid men duschar med varmt vatten på magen och SPLASH, så rinner det en blodflod längs hennes ben. Idag kanske det är min tur, håll tummarna babes!
Jag är väldigt nervös. TÄNK OM DEN KOMMER NÄR JAG ÄR I SKOLAN OCH HAR VITA BYXOR. Skulle vara fruktansvärt att bli lika mobbad som Mischa Barton:


Mia och Klara om mens

Här kommer ett fint klipp om våran favoritkroppsvätska till denna absurda mängd besökare som råkat ramla in det senaste dygnet:


Den mänskliga rättigheten att förakta mens

Jag har full förståelse för alla haters är ute. Om jag var kille skulle jag mobba varenda kvinnodjur i min närhet för deras lingonveckor. Det är ju jätteroligt med blod i fittan och att behöva gå med små miniblöjor. Och så är det ju, praktiskt taget, skitäckligt.

Jag respekterar verkligen era mens-känslor, samtidigt som det uppenbarligen finns någon mystik och nyfikenhet kring mens som fått 60 facebookvänner att klicka på Yrsas länk.

Ärligt talat tror jag denna bloggen behövs för menskligheten. Vi har alla cravings för att lufta våra känslor om mens på något vis. Och varesej ni är rädda för mens, tänder på mens eller ÄR mens så är det eran mänskliga rättighet att framföra dessa känslor. Så känn erför guds skull inte hämmade! Go crazy i kommetarsfältet, darlings!

puss och kram och fred på jorden

ps. Fast det är ganska onödigt att mobba oss, i ochmed att vi liksom mobbar ut oss själva här.


/Hawna

MIN FÖRSTA MENS

Äsch, nu ska ni få veta om min första mens. Jag fick den på höstlovet i sjuan, alltså 2007. Nu vill ni säkert ha någon pinsam historia, men min första mens var helt jävla ünderbar. Jag var och tränade med mamma, när jag kom hem så eh ja, SÅG JAG DET. Men det var rätt brunt så jag tänkte vafan, det kanske bara är lite typ... bajs... hehehe... hehehehe.  Så jag åkte till ikea senare på kvällen med mamma, tror jag la lite toapapper i trosan för att vara på den säkra sidan. När jag kom hem hade jag fått lite mer. Så jag vandrade ut till min ömma moder i köket och sa: Ehh, jo. Jag tror att jag har fått min mens! Min mammas reaktion var typ, åååh nej, stackars liten.

Men på den vägen var det. Det hela var i alla fall sjukt optimalt. Eftersom att mina föräldrar är skilda så skulle det varit lite jobbigt om jag varit hos min pappa, tycker jag i alla fall. Men nu fick jag den under ett lov med bara min mamma hemma! Ibland har man tur.


haterz

Vi förstod väl egentligen redan från början att det skulle bli såhär.
Många tjejer (och några killar) lär uppskatta mensflickorna, förutsatt att dom hittar hit, men det måste ju tydligen alltid finnas någon som kan förstöra det roliga. Jag kan tyvärr avslöja att glädjedödarna ofta är våra egna vänner. Idag har jag, av killkompisar vars namn jag inte tänker nämna, fått kommentarer som till exempel "fyfan vilken vidrig blogg, ingen kommer vilja läsa det där" och "nu har jag läst din ÄCKLIGA mensblogg, och jag har aldrig varit så ÄCKLAD i HELA MITT LIV". Dom ska föreställa mina vänner.
Så nu lyder frågan:
vad är det egentligen med killar och mens som inte går ihop?
Visst, okej, jag förstår att det är äckligt för att det är typ slem och blod som kommer från ens vajayjay, men det är ju äckligare för oss än för dom? OCH VI STÅR UT MED DET. Förfan, bit ihop killar. Mens är ju knappast mer motbjudande än typ sagge.

Mens = excellens!

/mensyrsa

mensmajsn

Till att börja med..MENSMAJA LÅTER SOM ETT SKÄLLSORD! Men det är det INTE.
Så..min mens..jo vissa här vet hur jag fick min mens (PIANOSTOLEN!!!) den historien tänker jag inte berätta idag. Jag fick den när jag var ungefär 12-13 år och jag blev ledsen när jag fick den, jag vet inte varför, kanske för att det var i pinsamt läge.
Den kommer sådär var tredje månad och är knappt någonting märkbart, jo just det, min PMS, den är svår. Men finns det någon perfekt PMS? Nej.
Jag har inte haft min mens på ett tag nu, men det märks väl några dagar innan antar jag. Det som oroar mig är att min nya klass inte känner till mitt svåra PMS-humör. Well, good luck with that.
Nu ska jag gå och oroa mig över min mens lite.
CYA
mensmaja.

och mensyrsa är ju då också i huset

Ända sedan urminnes tider har kvinnan haft mens.
Precis som med allt annat här i livet, så har det ända sedan den första mensen såklart funnits ett genuint intresse för mens, såväl hos kvinnor vars underliv blivit ett tillfälligt blodbad, som hos nyfikna män som aldrig tycks komma underfund med exakt vad det är som gör att dom, ungefär en gång i månaden, tvingas fly undan ett "mensmonster" i sina egna hem.
Vi är mensflickorna, och vår uppgift är att undersöka, upplysa, utvärdera och räcka en hjälpande hand när du under menstruationens ibland fruktansvärda timmar ligger och gnyr i din säng, tårögd av mensvärk!
Vill du förbanna mens? Det vill vi med!
Vill du hylla mens? Det vill vi med!
Vill du lära dig mer om mens? Det vill verkligen vi med!
Vill du kleta in dina killkompisar i mens så att dom får men för livet?!  Din sjuka jävel! Fast, å andra sidan, det vill  vi med... Eller jag kanske mest talar för mig själv där.
Mensflickorna tror inte på allt trams om att kvinnan fick mensen som ett straff för sin synder, vi tror att mens är en gåva! Även om vi ibland har våra mörka stunder och mest önskar att mens kunde gå och dö.
Vilka åsikter du än har om mens, så är du mer än välkommen att dela med dig av dom här på vår blodiga blogg.

Och så lite om mig och min mens:
Jag heter Yrsa, och jag fick min första mens den tredje mars 2008 (JA jag kommer ihåg datumet, haha det var en big deal just då, för i prnicip alla mina kompisar hade redan fått sin mens och dom retades.. pfft), alltså var jag tretton år. Min mens är inte jätteregelbunden, det känns mest som att den kommer lite som den vill. Fast det kan ju också bero på att jag inte har någon koll. Alls. Jag gillar inte när mensen är läskig och brun, det känns konstigt och jag känner mig otillräcklig, haha. Och jag undviker gärna tamponger till varje pris. Eller, ibland när jag bara går hemma och bara tänker gå hemma resten av dagen så har jag ibland tampong, men jag föredrar verkligen bindor. Mensvärk är inte något jag lider särskilt mycket av, men ungefär var tredje gång brukar jag väl få mensvärk. Det är då inte jätteextremt eller så, mest en sugande känsla någonstans i magen, fast jag blir lätt illamående då och ligger helst i sängen.

Och kom ihåg
mens = excellens!


olle wet

= torr. Ja, tragiskt nog. Sorgligt, mycket sorgligt. Jag har haft mensvärk många gånger men aldrig har det droppat ut blod från min oexisterande snippa. Ni kan dock följa mina framsteg med spänning!!!! SNART SÅ!!! Det är normalt att vara lite sen säger KP......

TJAAA mensälskande cpbarn

Jag är mensVilma, och jag kommer blogga här när jag kommer ihåg att jag är en del av den blogg som kommer slå världen med häpnad, DEN BÄSTA BLOGGEN, det ska ni nog få se!
Min mens TROR jag kom när jag var 12-13 år, jag fick den på natten, men jag visste redan att den skulle komma liksom.. Min mens är nog den bästa mensen i hela världen, den kommer ALLTID på beräknat datum, besöker mig i 3-4 dagar och jag blöder ASlite, så, man kan ju säga att jag tycker faktiskt inte det är så jävla jobbigt att ha mens. Hejdå hejdå
(och jag vet itne om man får, MEN besök min "vanliga"blogg- www.ladylay.blogg.se)

hare! kanin!

MENSHANNA IN DA HOUSE

Hej, jag är Hanna. Det finns ingen mens som min

Mensebba is in tha house

Hejhej. Jag hoppas att min mens kommer snart. Det borde den göra. Eftersom att jag nu har utegångsförud i en månad så vore det ju trevligt. Jag har inte koll. Har dock fått mens på måndagar i typ ett halvår, vilket är sjuk konstigt, men skönt. MEN IDAG ÄR DET TISDAG. Och den borde ha kommit denna veckan. Jaja. Det var allt jag hade att säga, har inte orken att göra en presentation av min mens, det får komma med tiden.

Menselin här

Hej allihopa. eftersom ingen tar initiativet att skriva första inlägget så gör jag det.
I den här bloggen har vi tänkt dela med oss av våra mensanekdoter och mensskräckhistorier och så vidare.

Jag heter iallafall Elin och har väldigt konstig mens. Senast den kom så hade jag mens i två veckor och då var det fyra månader sedan förra mensen. Innan det gick det bara några veckor mellan. Den är helt enkelt väldigt oregelbunden.
Jag fick mens i februari 2008, alltså när jag var fjorton år. Jag har inte speciellt mycket mensvärk, men som de flesta tjejer får jag enorma humörsvägningar före och under mensen.

nu har jag inte tid att skriva mer, men to be continued!/menselin

RSS 2.0